Ljubav, sreća i radost se umnožavaju dijeljenjem

beba

Da li pišete novogodišnje odluke? Ja ih ne pišem svake godine ali u nekom trenutku razmišljam o onome šta mi se dešavalo u prošlim mjesecima i o ciljevima i planovima za narednu godinu. Prednost kad zapišete šta ste željeli gledajući u susret novoj godini je što možete nekoliko mjeseci kasnije vidjeti u kojem smijeru vam se promijenio fokus u životu, šta ste ostvarili, a šta je ispalo i bolje nego što ste priželjkivali.

2015. godinu sam započela sa radionicom ciljeva u Životom ateljeu. Mnogo smo se zabavili taj dan razmišljajući o onomo šta stvarno želimo. I ne znam da li mi je ta radionica pomogla, ali meni je 2015. godina bila jedna o najboljih godina do sada.

Posjetila sam Japan, živjela dva mjeseca u svom najdražem gradu Berlinu, ostvarila jedan od snova iz djetinjstva i režirala svoj prvi kratki film i za kraj godine dobila najljepši poklon – sina Erika. Mnogo sam zahvalna na cijeloj godini, na svim lijepim i manje lijepim trenucima koji su svi bili nova lekcija iz koje sam pokušala izvući ono najbolje. Imam želju da u narednoj godini i ja nekom priredim radosne trenutke i zbog toga sam kreirala listu malo drugačijih novogodišnjih odluka:

Iskrene lijepe riječi

Da li ste gledali video djevojke koja je snimala reakcije ljudi kada im kaže da fotografiše ljude koje ona smatra lijepim. Ako niste, pogledajte. Iskrene reakcije radosti. Tako nam malo treba da nam neko uljepša dan i da nam se pojavi osmijeh na licu, a ujedno tako rijetko jedni drugima govorimo lijepe riječi.

agencija

Volim te

Više ću govoriti ljudima koji su mi bitni da ih volim. Nekad mislimo da najdraži znaju koliko nam znače, ali ljubav se ne podrazumjeva. Zato je moja odluka da im to više govorim da znaju da su mi bitni, jer ljubav, radost i sreća umnožava se dijeljenjem.

Knjiga na dar

Polica sa knjigama nam se raspada. Ima tu nekoliko meni najdražih naslova. I rado ih dijelim prijateljima koji dođu i posude nešto za čitanje, ali uglavnom te knjige kupe prašinu. Pročitala sam ih, drage su mi ali i dalje tu samo stoje. Sve ću ih pokloniti u jednu od ustanova gdje će ih i drugi čitati i možda i nekom drugom prirede nekoliko zanimljivih sati.

Trenuci sreće u mobitelu

Neki dan sam listala galeriju fotografija u mobitelu i podsjetila se svih tih lijepih i zabavnih momenata koje sam zabilježila. Neke rijetke sam možda podijelila na nekoj od društvenih mreža i tu se priča uglavnom završava. I tako stoje te fotografije u mobitelu i budu uglavnom zaboravljene. Najdraže ću izraditi i pokloniti osobama s kojim sam proživjela te trenutke, da nam uspomene traju malo duže.

poklon

Poklon koji kaže mislim na tebe

Zar nisu najljepši oni pokloni koji dobijemo bez povoda. One sitnice koje su samo znak pažnje, znak da je druga osoba mislila na nas i kad nam nije rođendan ili neki praznik. Meni su ti najdraži pokloni i te ću poklončiće da dijelim naredne godine.

Ovu su sve sitnice, mali postupci koji neće promijeniti svijet, ali hoće uljepšati nekom trenutak i izazvati radost i osmijeh. A na kraju kad sumiramo godinu sjećamo se tih trenutaka i osjećaja, kako nas je neko obradovao, kako smo podijelili posebne momente sa nama najdražim osobama i koliko nas ljubav i njihova pažnja usrećuje. Svima nam u narednoj godini želim da jedni drugima poklanjamo više trenutaka radosti i sreće. Za najbolju 2016. godinu!

Ovaj tekst je dio akcije Coca-Cola System. Više o akciji možete pročitatina Coca Cola Bloggers Network Adria.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *